6 inredningstrender jag vill se mer av 2017

11 januari 2017

Nytt år och det spås inredningstrender som det gör varje år vid den här tiden. Jag brukar inte införskaffa inredning bara för att trenderna ändras men när jag väl behöver något är det ju roligt att vara uppdaterad med samtiden! Så om du ska investera i någon form av inredning under det nya året så kommer här en lista över 6 inredningstrender som jag vill se mer av under 2017 (men gärna också under 2018, 2019, 2020 osv…)!

Inredningstrender 2017

1 ) Årets färg(er)– Företaget Pantone har utsett Greenery till årets kulör 2017. Jag säger bara ME LIKE! Grönt är min absoluta favoritfärg så jag kör på grönt vare sig det är årets färg eller inte. Sedan är det väl inte just kulören Greenery som är min favorit men det gör inget, för i år är det grönt i alla nyanser som gäller! En tapetfavorit i grönt är detta härliga bladmönster i ljus pastellgrön nyans från kollektionen Allegro. Se mer grön tapetinspiration här!

arets-farg-gron-tapeter-inredningstrender-2017-midbec

Men är istället blått din favoritfärg så misströsta inte, även blått har utsett till årets kulör på annat håll och spås bli en hit på väggarna 2017! Då är kanske denna tapet med kakelmönster och extra tålig yta i olika blå nyanser från kollektionen Aqua något för dig?! Fler tapeter i blått hittar du här.

arets-farg-bla-tapeter-midbec-inredningstrender-2017
2 ) Metaller metaller– Metaller i olika former har vi sett mycket av de senaste åren. Den ena metallen byts ut mot den andra, det pratas om metaller som är ute och metaller som är inne. Men om du nu råkade köpa på dig ett gäng kopparprylar eller mässingsprylar förra året och när klockan slog 00:01 den 1 januari fick du höra “Under 2017 är det andra metaller som gäller som t.ex. silver och brons” så skit i det! Var nu stolt över de metaller du har, vårda dem väl, och kör på dem så länge du orkar! Måla om dem när du inte orkar se dem längre eller hitta ett nytt användningsområde för dem. Och har du precis kommit till stadiet att du funderar på det här med metaller i hemmet, ja då kanske det är tenn som får fylla den platsen.

metaller-trender-midbec-tapeter

3 ) Monstera på tapeten– Monsteran klamrar sig fast bland krukväxtfavoriterna och det hoppas jag att den gör länge till för nu tänkte jag faktiskt investera i ett par plantor. Har velat göra det de senaste åren men har väntat in en flytt och nu är det äntligen dags att byta ut vissa mindre levande plantor som har gjort sitt. Monsteran förekommer inte bara i levande form utan finns även på tapeten! Se fler monsteramönster i kollektionerna BotanikMiss Print 3 och Tropicana.

monstera-tapeter-inredningstrender-midbec

4 ) Inred med växter– Vem vill inte inreda med växter egentligen? Och vilket år vill vi inte inreda med växter?! Växter är ju det som ger liv åt ett rum, när allt annat är på plats, tapeter, möbler, mattor, detaljer, då är det växterna som sätter pricken över i:et i rummet. De är som skor till en outfit, inte helt komplett om inte fossingarna får sitt. Och i år vill vi se stort och grönt, gärna växter med extra bra luftrenande egenskaper. Växterna får gärna klättra upp på väggarna i form av tapeter! I kollektionerna Miss Print 4 och Marimekko 4 hittar du krukväxter på tapeten.

krukvaxter-miss-print-tapeter-inredningstrender-2017-midbec

5 ) Mörkt uppåt väggarna– Det går från vitt och ljust till mörkt och ombonat på väggfronten just nu, och jag gillar det. Det finns så många fina tapeter som går i mer mörka färgskalor som verkligen ger ett djup till rummet. Det kan dock kännas lite läskigt att gå från ljust till mörkt. Satsa då på något halvmörkt, det behöver inte vara djupaste svart eller mörkaste grå, men något som ger lite mer tyngd och en mer ombonad känsla än vitt. Och vem säger att hela huset helt plötsligt ska byta skepnad och gå över till den mörka sidan? Börja med sovrummet, ett rum där större delen av tiden ändå spenderas i sovande tillstånd… Här vacker mörkgrön tapet som ljusas upp av ett bladmönster i ljusare nyanser av grönt och aprikos från kollektionen Kurioza.

gront-inredningstrender-2017-tapeter-midbec

6 ) Något lånat, något fått– Visst känns det så himla bra när saker som man inte har användning för längre hittar en nya ägare istället för att hamna på soptippen!? Och det känns minst lika bra när jag själv tar över något som någon annan inte behöver längre. I min omgivning har det skett flera flyttar under de senaste 10 åren. Vissa flyttar till större, andra till mindre och behovet av möbler förändras. Det finns speciellt en möbel som har bytt ägare ett flertal gånger under dessa år, en TV- bänk från IKEA. Första anhalten var min studentlägenhet, när flyttlasset gick därifrån hamnade den i ett förråd för att sedan flytta in hos en vän som skulle bo i en lägenhet endast under en kortare tid, för att sedan återvända till förrådet ett litet tag och därefter flytta vidare till min 12-åriga kusins rum x 3 olika lägenheter där den bor idag. Ingen dyr pjäs och det finns såklart möbler som har levt längre än den men att även mindre exklusiva IKEA möbler kan få fler än ett liv känns bra i miljöhjärtat. Själv har jag tagit över en jättefin tavla med nedan motiv från en vän, eventuellt är det bara ett lån, men nu har jag haft den i min ägo i flera år så nu anser jag mig ha fått den… Så mer återanvändning vill vi se nu och för alltid!

 

 

guilin inredningstrender

Vilka inredningstrender vill du se mer av under 2017?

//Malin
[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom