Behind the scenes Apelviken – stylistens egna bilder

30 augusti 2018

Vi har tidigare fått följa med på en liten tur bakom kulisserna på fotograferingen av en av höstens stora lanseringar, kollektionen Apelviken. I detta inlägg ger stylisten Cattis oss en mer detaljerad guidning genom hennes bilder och tankar inför och under fotograferingen. 

Kollektionen Apelviken tar form – fotografering

En varm dag i juni befann jag mig i en pampig våning i Vasastan, Göteborg tillsammans med Tove för att skapa miljöer till Hannas tredje tapetkollektion tillsammans med Midbec. Apelviken heter kollektionen som släpps i oktober och jag lovar, den är något alldeles extra. Redan nu tänkte jag bjuda på lite behind the scenes – håll till godo!

apelviken dalahäst fotografering midbec tapeter

Bland det första jag placerade i lägenheten var en stor dalahäst som jag släpat med mig hemifrån. Den kommer från min mormor från början och jag fick ärva den för många år sedan. Ni förstår kanske att den är dyrbar för mig. Jag är stolt över att vara dalkulla och det gjorde mig extra glad när jag fick veta att Hanna delvis hämtat inspirationen till kollektionen från mitt landskap.

apelviken tak fotografering midbec tapeter

Takmålningarna ger en varm och ombonad känsla och om jag fick bestämma så skulle alla tak få se ut på det här viset.

apelviken stege fotografering midbec tapeter

Dalahästen kan tyckas se lite ensam ut när den står där i rummet med den enorma takhöjden, men vänta bara tills ni får se vad som kommer pryda väggarna sen!

apelviken kakelugn fotografering midbec tapeter

Jag tycker mig se en dragning åt varmare toner inom inredning den här hösten. Den här kakelugnen känns helt rätt med sina inslag av senapsgult, brunt och rostfärgat. Ett tips inför hösten och vintern är att blanda och gruppera många ljusstakar på det här sättet för att höja mysfaktorn hemma.

apelviken blommor fotografering midbec tapeter

Ni som besökt Göteborg känner troligtvis till blomsterbutiken Floramor och Krukatös som ligger på en charmig innergård i kvarteren runt Magasinsgatan. Om ni inte redan besökt deras charmiga oas så kan jag varmt rekommendera att göra det. Det är inte helt lätt att hitta blommor och kvistar som känns höstiga mitt i sommaren, men med Floramors hjälp och engagemang så gick det bättre än jag någonsin kunnat ana.

apelviken hiss fotografering midbec tapeter

Se här bara hur vi fyllde hissen med all grönska. Vilken drömleverans! Dessutom hade Floramor plockat med sig både julrosor och äppelkvistar från sin egen trädgård, mitt i juni!

apelviken bukett fotografering midbec tapeter

Här ser ni en av buketterna. Ni kanske kan ana en del av färgtemat? Jag tycker att den är helt fantastisk! Åter igen fastnar jag för de varma lite brända nyanser som känns så rätt i höst. För att inte tala om dahliorna som aldrig känts så heta som de gör just nu i inredningsvärlden och hos trädgårdsintresserade bloggare.

apelviken kvistar fotografering midbec tapeter

Ett inredningstips är att fynda gamla socker – eller vinlådor i trä och använda som förvaring hemma. Ett användningsområde kan vara att ställa dina kokböcker i den. Vas på fot är något jag sett lite här och var hos inredningsbloggare som också går bra att kika efter på loppisar eller i antikaffärer.

apelviken vardagsrum fotografering midbec tapeter

När jag började göra stylingen till Apelviken så kände jag hela tiden att det fattades något till en början. Tills Floramor och Krukatös kom med sin leverans med kvistar och blommor, vill säga. Blombuketter och kvistar tillför så mycket i ett rum och jag tänker på det även när jag inreder hemma hos mig själv. På mina promenader plockar jag allt som oftast med mig några kvistar eller blommor från min egen trädgård. En bukett på nattduksbordet och diskbänken är ett vanligt inslag hemma hos mig.

apelviken rum fotografering midbec tapeter

Rum i fil känns alltid extra spännande vid en miljöstyling till tapeter. Just att få leka med ytorna och se hur färger och mönster ur tapeterna fungerar tillsammans. Tapeterna vi valde i de här två rummen går så bra ihop! Kanske svårt att föreställa sig när det bara är två vita väggar som på bilden.

apelviken stileben fotografering midbec tapeter

Vid ett stilleben brukar jag utgå från två – tre färgnyanser när jag stylar för att det inte ska kännas rörigt för ögat. Jag tycker att det är ett bra sätt att tänka överlag om jag vill göra om i ett rum hemma och kanske byta ut textiler inför en ny säsong.

apelviken äpplen paj fotografering midbec tapeter

Som namnet Apelviken skvallrar om så är temat för kollektionen bland annat äpplen och att skapa ett hem som känns ombonat och mysigt. Jag vet inte hur det är med er, men jag längtar faktiskt lite efter att få stänga in mig hemma, baka äppelpaj och få tända stearinljus igen. Avslutningsvis så vill jag ge er ett Instagramtips att följa – @hemmahosgerum vars lägenhet Apelviken utspelar sig i.

// Cattis


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes