Behind the scenes Lyckebo – stylistens egna bilder

21 februari 2019

Snart är det dags för en ny ljuvlig tapetkollektion designad av Hanna Wendelbo. I detta inlägg guidar stylisten Cattis oss genom hennes bilder och tankar inför och under fotograferingen av kommande kollektionen Lyckebo.

Fotograferingen av Lyckebo

I slutet av mars lanserar Midbec sin fjärde tapetkollektion i samarbete med Hanna Wendelbo som fått namnet Lyckebo. Precis som tidigare kollektioner har jag fått äran att arbeta med miljöbilderna till dessa, tillsammans med fotografen Tove. I det här inlägget bjuder jag på lite bilder hur det såg ut bakom kulisserna, så följ med!

fotografering folkdräkt lyckebo midbec tapeter

I mina första anteckningar har jag skrivit ner att Lyckebo är lite som en förlängning av Apelviken. I Lyckebo däremot står sagan och den trolska skogen i centrum. Givetvis gick mina tankar till mina hemtrakter i Dalarna. Jag lånade hem halsklädet, som är en del av min mammas folkdräkt från Orsa, under en resa dit i höstas. Ni kommer få se att den går lite som en röd tråd genom resten av bilderna när kollektionen släpps.

fotografering kök lyckebo midbec tapeter

fotografering hall lyckebo midbec tapeter

Det är alltid en utmaning att fota en vårkollektion i mörkaste november, en ständig kamp mot ljuset och att försöka få till en krispig känsla av vår. Dessutom var det en gråtung dag och regnet låg i luften när jag och Tove möttes upp i Linnéstaden, Göteborg där lägenheten som utgör Lyckebo ligger. Trots det kände vi oss optimistiska. Paret som bor i lägenheten arbetar själva kreativt och överallt finns spår av deras intresse för färg, form och inredning. Lägenheten har även många bevarade detaljer, som toalettdörren med sina charmiga ventialtionshål.

fotografering ljus lyckebo midbec tapeter

Ljusinsläppet från de höga och djupa fönstren gjorde ändå sitt, för att återgå till mörka november. Är det något jag är svag för så är det just fönsternischer som dessa, så breda att de går att sitta i. Paret som bor här heter Karin och Magnus och driver tillsammans Instagramkontot @hosmajorskan – ett följtips där ni hittar gott om inredningsinspiration. Jag vet att paret letar hus (på landet) så jag följer med spänning och håller tummarna för att de hittar sitt drömprojekt.

fotografering torkade buketter lyckebo midbec tapeter

Jag använde mig en hel del av torkade blommor och växter den här gången, något jag ser kommer stort i vår. Det känns väldigt rätt om vi ska tänka miljövänligt och hållbart. Vissa växter gör sig minst lika vackra torkade. Några fina exempel är hortensia, blomtistel, pampasgräs, eukalyptus, eterneller och solboll. Fråga din florist nästa gång du handlar blommor och växter vilka sorter som går att torka, så får du en långlivad bukett att njuta av länge.

fotografering säng lyckebo midbec tapeter

fotografering stol lyckebo midbec tapeter

I stylingen har jag jobbat mycket med varma och jordnära toner. Hanna berättade att hon lagt ner extra mycket tid på kloreringen av den här kollektionen. Just det där att lägga ner tid på saker och ting fastnade hos mig. Jag tänker att vi behöver det i den tid som vi lever i nu, där allt ska gå fort och vi försöker vara så effektiva vi kan. Vi behöver stunder av långsamhet, att till och med ha lite tråkigt inemellan och inte ta upp mobilen så fort vi har en stund över.

fotografering-sovrum-lyckebo-midbec-tapeter

I Apelviken var det mycket fokus på äpplen och maffiga blomsterbuketter. Här är buketterna enkla, men inte mindre vackra för det. Buketter med blommor och kvistar plockade i dikeskanten eller odlade hemma i egen trädgård är något jag tror (och hoppas) att vi kommer få se mycket mer av den här våren och sommaren.

fotografering fönster lyckebo midbec tapeter_1

I det enkla bor det vackra och Lyckebo handlar mycket om att du själv kan skapa din egen saga. Som Hanna sa när vi träffades och pratade om kollektionen första gången – det är lite hittepå blommor här och var. Ja mer hittepå, sagovärldar och drömmar säger jag – för visst låter det härligt. Att än en gång få kliva in i Hannas mönstervärld gör det desto enklare!

//Cattis, stylist


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes