Hemma hos: Radhus från 50-talet del 2

8 augusti 2018

– I samarbete med @gotlandnews

Vi är tillbaka på Gotland och i Visby där Astrid Skarin med familj bor i ett radhus från 50-talet. De har varsamt renoverat huset från originalutförande till sitt och i första delen fick vi se förändringarna i vardagsrummet. Här i del två kikar vi in i ett av sovrummen och i hallen!   

Radhus får ny skrud – sovrum & hall

Som du kunde läsa i del ett försökte familjen bevara så många originaldetaljer som möjligt vid renoveringen. Målet var att följa den stil som redan fanns i huset och inte göra för stor åverkan.

radhus-50-talet-vardagsrum-trappräcke-midbec-tapeter-efter-1

Om man tar trappan upp från vardagsrummet, där vi befann oss i förra inlägget, till ovanvåningen så kommer man till en hall som tar en vidare till husets stora sovrum (bredvid allrummet).

radhus-50-talet-visby-planlösning-övervåning-midbec-tapeter
Foto: @gotlandskahem

Även här har familjens renoveringar gått varsamt fram och de största förändringarna i sovrum och hall är nya tapeter och målning av trätaket.

Sovrummet

Vi börjar turen på övervåningen med att kika in i sovrummet.

radhus-50-talet-gotland-sovrum-midbec-tapeter
Foto: Astrid Skarin

I sovrummet valde Astrid en tapet som gick i samma ton som den tidigare. – Sovrumstapeten var i original och det tyckte jag var så kul att jag ville fånga upp åtminstone färgen, berättar Astrid. Tapeten som Astrid valde kommer från kollektionen Allegro ALL106, det är en beigegrå tapet med ljusgula palmblad.

radhus-50-talet-gotland-sovrum--tapet-midbec-tapeter
Foto: Astrid Skarin

– Det skira bladverket gör att vi inte behöver ha några tavlor på väggarna. Tapeten är så otroligt vacker i sig själv, säger Astrid.

radhus-50-talet-gotland-sovrum-säng-midbec-tapeter
Foto: Astrid Skarin

Sänggaveln och sänglampan är kvar från förra ägaren. – Vi fick behålla dessa för att vi frågade så snällt. Annars har Astrid rensat sovrummet på prylar för att de inte ska stjäla uppmärksamhet. – Sovrummet är ett rum för vila och återhämtning. Alltför mycket möbler skulle skapa en inre stress för mig, berättar Astrid.

Och här nedan har vi sovrummet i originalutförande, innan familjen startade sin renovering.

radhus-50-talet-sovrum-före
Sovrum före

Här ser du den gula originaltapeten som Astrid utgick från när hon valde ny. De inbyggda garderoberna har fått vara kvar även efter renoveringen men fräschats upp med ny vit färg.

Hallen

Vi tar oss vidare till hallen utanför sovrummet som också har genomgått en förändring. Här har Astrid valt tapeten “Gaio Sand” ALL902 från kollektionen Allegro.

radhus-50-talet-gotland-hall-trappa-midbec-tapeter
Foto: Astrid Skarin

– Jag trodde aldrig att “Gaio Sand” skulle bli min absoluta favorittapet i hemmet, men det blev den. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men det är helt enkelt den perfekta beiga färgen, säger Astrid. Parketgolven är genomgående fina i hela bostaden så de har familjen bevarat. Och liksom i vardagsrummet är originaldetaljer som smidesstaketet vid trappan, trappräcket och de runda lampknapparna kvar även här i hallen.

radhus-50-talet-gotland-hall-lampknapp-midbec-tapeter
Foto: Astrid Skarin

Hur såg då hallen ut innan renoveringen? Här har vi den.

radhus-50-talet-gotland-hall-före
Hallen före

Astrid har genom renoveringen försökt skapa ett hem som ger ett varmt, lugnt och inbjudande intryck. Mjuka färger som beige, creme och taupe är bra feng shui och de jordiga elementen kännetecknar stabilitet och skydd, säger Astrid.

radhus-50-talet-gotland-hall-midbec-tapeter
Foto: Astrid Skarin

Stort tack till Astrid för att vi fick följa med hem till radhuset från 50-talet och visst är det riktigt inspirerande att se förvandlingen från dåtid till nutid samtidigt som mycket av originalutförandet har bevarats!

//Malin
[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes