Lina Schnaufer om tapetkollektionen “Hjärterum”

10 september 2021

Lina Schnaufer är Midbec Tapeters senaste designertillskott och dessutom konstnären bakom Midbecs senaste tapetkollektion Hjärterum. Kollektionen består av sex olika tapetmönster och är en tolkning av Sveriges alla 25 landskapsblommor med både ett historiskt och nutida uttryck.

Hjärterum
Lina Schnaufer

Linas inspiration och idén bakom Hjärterum

“Jag är väldigt dragen till den svenska floran,” säger Lina. “Det kändes sedan som en kul utmaning att illustrera alla Sveriges vackra landskapsblommor i en kollektion och jag är nöjd med resultatet.”

Lina gillar att utmana sig själv inom design. Hon utbildades på Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK) 2017, och började frilansa som designer strax därefter. Hon började öva på att skissa tapetmönster på fritiden och insåg snabbt att hon hade hittat sin passion.

Linas tapeter inspireras alltid av en särskild stil, känsla, person eller plats.

“Om jag vill utgå från en person till ett tapetmönster så pratar jag ofta med personen och funderar på vad personen betyder för mig,” säger Lina. “Då kan jag illustrera personens favoritblomma eller plockar bilder från minnen jag har med personen. Jag växte exempelvis upp med tulpaner i huset för det är den vårblomma min mamma gillar allra mest, på det sättet har hon bidragit till att inspirera tapeten Bodri från kollektionen Lina II.”

När Lina får en idé så börjar hon oftast att skissa för hand. När hon är klar med skissen så fotar hon den och fortsätter sedan sin designprocess i Photoshop. Där skapar hon det mönster som sedan blir en tapet.

Hjärterum

Kollektionen Hjärterum grundas i Linas intresse för den svenska floran och för att förena olika växtlighet. På tapeterna kombineras Bohusläns granitklippor och vildvuxna kaprifoler med Härjedalens fjäll och stolta mosippa. Öländska stränder trängs med bullrande fastland och djupaste urskog omfamnar prunkande ängar.

“Det är spännande att väva samman de här blommorna som är karaktäristiska för olika delar av Sverige,” säger Lina. “Jag har blandat floran från norr och söder, ölandskap och fastland. Det reflekterar gemenskap, värme och samhörighet – en känsla som är väldigt fint att uttrycka i sitt hem.”

Kollektionen består av totalt sex olika tapetmönster som också finns i flera olika färger.

OLLE – Sveriges skog

Hjärterum
Stig in i skogen. Här knakar det i Medelpads grantoppar. Västmanlands mistel trängs med Blekinges eklöv och i gläntan finner vi både Smålands linnea och Gästriklands liljekonvalj. Från urskog till björkarnas glesa skogsdungar – Olle är inspirerat av Sveriges olika skogslandskap med dess sjöar och tjärn. Det här är en tapet för dig som finner skönhet i Sveriges skog.

BERIT – Norr och söder möts

Berit
Mönstret Berit sammanför norr och söder, med de Bohuslänska granitklipporna och Härjedalens fjäll. Bohusläns landskapsflora, den vildvuxna kaprifolen, får sällskap av Härjedalens stolta mosippa och snön faller i den stilla sommarnatten. Eftersom Lina kommer från Bohuslän så ligger denna tapeten henne särskilt varmt om hjärtat.

ELISE – Den vilda ängen

Elise
Det är högsommar på ängen. Frön har strötts med vinden. Från norr till söder kommer de för att samlas här, i ett enda virrvarr, i mönstret Elise. Gotlands murgröna kramar tag om Dalarnas ängsklockor, Hallands hårginst och Dalslands förgätmigej i väntan på att bli plockad. Hälsinglands linblommor letar solens strålar bredvid Upplands kungsängslilja, Jämtlands brunkulla, Västerbottens kung karl spira och Västergötlands ljung. Över dem sträcker sig Blekinges gamla ek och skänker sin svalka. Tapeten ger känslan av en vild äng som förenar flera av Sveriges landskap.

EDLA – Buketten


I mönstret Edla hittar vi buketter som består av den skånska prästkragen, Närkes gullvivor, åkerbären från Norrbotten och Ångermanlands styvmorsviol i symbios med varandra. Tapeten är inspirerad av öppna slätter, grönt gräs och lata sommardagar.

ÖJVIND – Ö-land och fastland

Hjärterum
I mönstret Öjvind guppar landskapsdjuret knölsvanen invid öländska stränder. Östergötlands blåklint och Ölands solvända vrider sig mot ljuset och dricker törstigt i sensommarvärmen. Här förenas både ö-landskap och fastland i ett och samma mönster..

EVA – storstad och landsbygd


Storstad möter landsbygd i mönstret Eva. På den här tapeten kombineras Lapplands fjällsippa och den södermanländska näckrosen. Blommorna livnär sig av varandra och skapar en spännande kontrast.

 

Tapeterna ur kollektionen Hjärterum finns nu tillgänglig att köpa hos Midbec Tapeters återförsäljare. För att se hur tapetkollektionen och dess färger passar in i just ditt hem så kan du köpa A4-prover HÄR.

 


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes