Så här enkelt skapar du vackra och trendiga panelväggar

3 januari 2018

Vackra väggpaneler i olika former, träslag och nyanser syns både här och där i inredningsvärlden. Väggar som ger hemmet en mjuk och ombonad känsla. Men om du inte vill borra i väggarna så kan du istället enkelt skapa tjusiga panelväggar med tapet.

Panelväggar som inspirerar

Ibland tar det emot att sätta borren i väggen, det kanske känns för svårt eller för beständigt att borra upp en panelvägg hemma. I det fallet är tapet en bra lösning.

panelväggar vardagsrum träpanel midbec tapeter ullstämma interiör
Foto: Gabriella, Ullstämma Interiör (@ullstammainterior)

Även tapeten kan vara beständig men den dag du vill förändra väggen igen så är det enkelt att riva ner och tapetsera nytt. Ofta är det också lättare att komma till skott med en förändring när det inte känns som ett alltför tungt projekt.

panelväggar vardagsrum träpanel midbec tapeter ullstämma interiör in the factory
Foto: Gabriella, Ullstämma Interiör (@ullstammainterior)

Tänk på att börja varje tapetvåd med en hel panelruta längs med taket för att bäst få till känslan av en genuin panelvägg.

panelväggar vardagsrum träpanel midbec tapeter Im_et Maya
Foto: Maya (@Im_et)

Ett annat tips är att lägga tapetrullen ner och tapetsera vågrätt för att få väggpanel endast nedtill eller på halva väggen. Du väljer själv hur hög den ska bli beroende på hur många våder du vill använda. Ovanför kan du tapetsera vanligt med en enfärgad eller mönstrad tapet. Paneltapeten kommer från kollektionen In the Factory och finns i flera färgställningar.

4 saker att tänka på vid tapetsering av panelvägg med In the factory-tapet:

1) Åtgång – tapeten har en mönsterpass på 64 cm rak passning vilket innebär att du får lägga på 64 cm på längden på varje våd för att räkna ut åtgången.

Exempel: Väggens höjd 2,40 m + 0,64 m (mönsterpass) = 3,04 m (längd på varje våd). Rullens längd är 10 m, du får alltså ut 3 våder på denna rulle i detta fall då 3 x 3,04 = 9,12 m. Rullen är 0,53 m bred, vilket innebär att en rulle räcker till 1,59 m av väggens bredd (3 våder x 0,53 m).

2) Se till så att underlaget är jämnt och enhetligt – spackla och grundmåla vid behov.

3) Rätt lim – tapeten är av non-woven kvalitet så använd non-woven lim.

4) Limmet appliceras direkt på väggen, ca 1-1,5 m av väggens bred i taget.

 

//Malin
[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom