4 sätt att ta till vara på dina tapetprover

Du kan alltid beställa tapetprover för att se hur olika tapeter passar i ditt hem. Och när proverna har gjort sitt till tapetvalet kan du ge dem ett andra liv. Här är 4 olika sätt som du kan ta till vara på dina tapetprover istället för att kasta dem.

Vika kuvert

vika kuvert med tapet diy

Foto: Ellen Stefansdotter Gau

Gör fina kuvert som du kan använda när du ger bort presentkort eller skickar en födelsedagshälsning.

Vik tapetprovet i 3 delar så ett du får ett ”lock” på ca 3 cm. Lägg sedan i innehållet och sy på maskin med en matchande tråd längs med varje kortända. Eftersom tapetproverna är i A4-format kan du först öva både vikning och sömnad på ett vanligt A4-papper om du vill. Skriv en liten instruktion på kuvertets lock att sömmen vid locket behöver sprättas för att öppna. Tipstack till instagramkontot @lnstefansdotter för denna idé.

Tapetkrukor till vårens sticklingar

återbruk tapetprov gör egen kruka
Foto: Hanna Wendelbo

Vi har tidigare tipsat om hur du kan göra tapetkrukor till vårens sticklingar och beskrivning på det finns på Hanna Wendelsbo blogg. Det går precis lika bra att göra tapetkrukor även av dina A4 prover men i steg 1 kan du skippa första delen med att klippa två delar, gå istället direkt till att vika ner den övre biten av tapeten (se instruktioner).

Fröpåsar

Ska du ge bort fröer eller har du kanske fröer liggande som skulle må bra av en finare förvaring? Då kan du göra fröpåsar av dina tapetprover.

Gör så här:
Klipp A4-provet i mitten så att du får två delar.

Vik sedan två veck så att de hamnar omlott ca 1 cm, limma eller tejpa ihop omlott-delen.

fröpåsar av tapet återbruk

Vik sedan in de två nedre hörnen och vik upp botten, limma eller tejpa.

återbruk tapet gör fröpåsar

Stoppa i fröna och vik sedan ner den övre kanten. Förslut med ett gem. Sätt på en liten etikett med vilka fröer som finns i påsen.

gör söta egna fröpåsar

Stoppa i fröna och vik sedan ner den övre kanten. Förslut med ett gem. Sätt på en liten etikett med vilka fröer som finns i påsen.

Rama in

rama in tapet prov diy

Ett annat fiffigt sätt att ta till vara på dina prover är att rama in dem. Kanske gillar du dem men just de blev inte valet till väggen, då kan du ändå njuta av dem på annat sätt.

Här fungerar de flesta mått på tavlor. Antingen kör du på ram med A4 mått, eller en större variant med en baksida eller passepartout som framhäver tapeten eller mindre ramar med en liten bit av tapeten istället. Ställ på en hylla eller hitta en plats på tavelväggen om du har en sådan.


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes