JUST NU! - 50% på alla tapetprover.

5 färgkoder att matcha med till Apelviken

Att måla in dörrar, lister, bröstpanel eller annan inredning i en kulör som matchar tapeten blir riktigt fint och ger ett mer ombonat intryck. Men att hitta kulörer som passar kan vara lite klurigt så här kommer tips på 5 färgkoder att matcha med till några av tapeterna i Apelviken. 

5 färgkoder, 4 rum, 2 tapeter

apelviken anemone hanna wendelbo
1

Anemone

Detta vackra sovrum med tapeten Anemone hittar du hemma hos stylisten @annacate. Här är både sovrumsdörr och lister målade i kulören Restful le Havre (Nordsjö), en behaglig ljus grågrön kulör som matchar fint till tapeten. Att måla in annan inredning som dörrar och lister ger ett mer vilsamt och harmoniskt intryck då kontrasterna mellan tapeten och dörr/lister inte blir lika stora som vid en vanlig vit kulör.

2

Filippa

Denna ljuvliga sovhörna med tapeten Filippa 33010 på väggarna är en del av ett större barnrum hemma hos @attvaranagonsfru. Istället för att tapetsera hela väggen från tak till golv sitter här en bröstpanel som bryter av snyggt mot tapeten. Bröstpanelen är målad i en kulör som kallas Oväder (Jotun), denna kulör har Emma (attvaranagonsfru.se) blandat fram på egen hand med hjälp av Colorama Ystad för att matcha tapetens kulörer. Emma beskriver Oväder som en vacker kulör som skiftar mellan grönt-grått-ovädersblått.

blå tapet med tulpan
blå tapet med tulpaner
3

Filippa

I detta ombonade kök med tapeten Filippa 33009 är dörr och köksinredning målade i en grå kulör med färgkoden S6502-G. Tapeten har en mjuk blågrå kulör som bryter av fint till det grå utan att det blir för stora kontraster.

4

Filippa

Även i den mysiga gillestugan hemma hos @husligheter kombineras tapeten Filippa 33009 med grå kulörer. Här har Maria (Husligheter.se) använt sig av en list och färg för att skapa intrycket av en bröstpanel som möter tapeten. Hon har även målat in hyllor i samma kulör vilket blir riktigt snyggt och enhetligt. Listen är målad i en lite mörkare grå nyans än väggen och heter Pigeon Grey (Alcro) och den grå kulören på väggen heter Lunar Grey (Alcro).

Här kommer även ett bonustips på en färgkod till tapeten Filippa 33009. En blågrå kulör som har koden S5010-R90B. Tipstack till instagramkontot @villa_spektakel där du kan se bilder på hur de har målat in en platsbyggd bokhylla i denna kulör för att matcha tapeten. Superfint!

Filippa blå tapet med tulpaner

©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom