En 3 stegs-guide: Hur väljer jag tapet?

Går du i tapetseringstankar men har svårt att veta hur eller vart du ska börja för att välja en tapet till t.ex sovrummet? Ja, det är inte helt lätt när det finns så mycket fint att välja på. Så i detta inlägg får du en enkel guide i tre steg till hur du kan gå till väga för att hitta din tapet.

Här kommer en guide för hur du kan tänka för att ha rätt antal rullar på plats när du står där med tapetlim i högsta hugg och inte vill upptäcka att det saknas en våd eller två.

Guide till att välja tapet

Du har kommit fram till att du vill tapetsera men känner dig lite villrådig när det kommer till vart du ska börja. Alla våra kollektioner finns på midbec.se men det är kanske inte helt lätt att veta vilka kollektioner du ska börja kika i. Ofta har man dock en känsla för vilken nyans man vill ha och kanske t.o.m vilken typ av mönster som man gillar.

apelviken kollektion tapet

1. Filtrera

Börja med att använda filtreringsfunktionen där du kan sortera på färg och mönster. Vi säger att du vill ha en blommig tapet i en grön nyans. Välj detta i filterfunktionen, färgrutan som är grön & mönster BLOMMIGT. Då får du upp ett urval med blommiga tapeter i olika stilar och olika gröna nyanser.

2. Beställ prover

När du har hittat några favoriter bland tapeterna som dyker upp så kan du beställa hem A4- prover för att se om nyanserna stämmer med vad du har tänkt dig och om de passar till möbler, textilier och annan inredning i rummet.

beställa tapetprover

Det är också ett bra sätt att ge sig själv lite betänketid för att verkligen känna efter vilken tapet som känns bäst i hjärtat.

beställa tapetprover

3. Provtapetsera digitalt

Det är inte helt lätt att föreställa sig hur en provbit av en tapet kommer att se ut på hela väggar. Då kan du provtapetsera tapeterna digitalt på vår hemsida för att se hur mönstret upprepas och vilken känsla och vilket intryck tapeten ger i ett rum.

Det går snabbt och enkelt att byta mellan tapeterna för att se dem på vägg och självklart kan du tapetsera även andra än dem du har köpt prov på.

provtapetsera rum

©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes