Enkelt presenttips till Mors dag

Det är dags att fira fina mor på söndag! Presentprylar i all ära men tid är nog ändå det mest uppskattade som mor kan få. Tid för att göra något tillsammans. Det kan vara stort eller smått, huvudsaken är att få spendera värdefull tid tillsammans!

Förpacka din tid till mor

Även om man inte ger bort en pryl så går det ju att förpacka sin tid till mor på ett trevligt sätt så att det ändå blir ett litet paket som går att öppna. Så här kommer ett väldigt enkelt pyssel- lyckokakor av tapet! Och som vanligt går det ju självklart lika bra att använda sig av andra fina pappersmaterial om tapet är en bristvara.

lyckokakor av tapet

Börja med att skriva själva presenten på smala pappersremsor. Du kan ge bort en eller flera beroende på hur mycket tid du vill ge bort.

text till lyckokakor av tapet

Välj sedan ut några dekorativa papper att göra själva lyckokakorna av och leta upp någon rund form som mall. Den mall jag använde var ca 11 cm i diameter, då blir det lagom stora lyckokakor men det går också att göra större, mindre eller varför inte blanda storlekar. Klipp sedan ut runda bitar i olika mönster och färger.

vika lyckokakor av tapet

Vik bitarna på mitten men platta endast till i mitten av biten på den vikta kanten. Vik upp igen för att sedan vika på nytt tvärs över den första vikningen, så att sidorna där pilarna pekar (bild t.v.) möter varandra. Platta ej till utan limma ihop kanterna eller fäst dem med dubbelhäftande tejp så att biten fortfarande är öppen i mitten. Stoppa in en pappersremsa i den vikta biten.

Tryck in det förvikta vecket mot mitten (pilen på bild t.h.) så att ändarna möts och fäst dessa mot varandra med lim eller dubbelhäftande tejp. KLART!

vika lyckokakor av tapet

Lägg lyckokakorna i en fin presentpåse, en köpt variant eller varför inte pyssla ihop en sådan också. Hur du gör hittar du här, superenkelt det med!

vika lyckokakor och påse av tapet

Du kan också ge bort lyckokakor till din mor innehållande fina ord och uppskattning.

vika lyckokakor och påse av tapet pyssel

Hoppas att du får en mysig dag med mor!

Sugen på att pyssla med tapet? Beställ A4-prover via knappen nedan.


signatur blogg

©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes