Pyssla ett vackert pop-up kort till fars dag

Det är dags att fira fars dag och här kommer tips på hur du pysslar ett fint Fars Dag-kort att skicka eller lämna till goa far.

Pop-up kort med hjärta till far

Årets presenttips till far är ett egettillverkat pop-up kort att skriva en fin hälsning i där han kan läsa dina fina ord många gånger om.

Så här tillverkar du kortet:

Du behöver tapetrester eller annat kraftigt papper, två kartongbitar i den storlek du vill att kortet ska ha, sax, lim och ett sidenband.

pyssla ett popup kort av tapeter

Börja med att limma fast kartongbitarna på tapeten med ca 1,5 cm sömsmån runt alla kanter. Lägg också bitarna med ca 0,5-1 cm mellanrum mellan deras långsidor. Detta för att du sedan ska kunna vika ihop kortet.

delar för att tillverka ett popup kort av tapet

Sömsmånen ska vara samma på alla sidor om kartongbiten. Dock är det inte millimeter noga om det skiljer lite från sida till sida.

närbild tillverkning av popup kort

Vik sedan in sömsmånen/kanterna och limma fast dessa. Börja med kortsidorna och vik in hörnen på samma sätt som om du slår in en present innan du viker in och limmar fast långsidorna. När alla kanter är invikta så fäst ett sidenband i mitten på varje kortsida. Limma fast det ordentligt.

tapetpyssel popup kort

Limma därefter fast en insida som har samma mått som ytterkanterna på kortet. Denna gula tapet heter Wilma.

Se nedan hur det blir längs kanterna.

tapetpyssel popup kort tillverkning

Klipp ut hjärtan och vik dessa på mitten. Till detta kort använde vi 5 st hjärtan, också av tapeten Wilma i grön färgställning.

Montera ihop dessa genom att limma ihop ena insidan mot ett annat hjärtas insida, fyll på med alla hjärtan så att det blir som ”sidor” som du kan bläddra mellan.

hjärtan av tapet som limmas ihop till ett popup kort

Limma fast det ihop monterade hjärtat i skarven i mitten på kortets insidan.

popup kort av tapet med hjärta

Det är lite svårt att skriva direkt på tapeten i kortet så skriv din hälsning om hur mycket din pappa betyder för dig på ett vanligt papper som du sedan limmar fast på insidan av kortet.

När kortet är klart, vik ihop det och knyt sidenbanden. Nu har du en tjusig och betydelsefull present att överräcka till kära far!

olika popup kort av tapet

Kort i olika utföranden

Vill du ha mer inspiration? Här kommer lite olika varianter på kort. Nedan ser du ett kort tillverkat av tapeten Victoria.

Detta kort är i A4- storlek med ett hjärta bestående av tre ihop monterade hjärtan. Den blå tapeten på insidan heter Wilma.

Kortet underst är tillverkat av tapeten Esther.

I kortet med tapeten Esther på utsidan är även samma tapet använd till hjärtat.

popup kort med hjärta på insidan i blått

Vi önskar dig en fin dag med far!


signatur blogg

©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes