JUST NU! - 50% på alla tapetprover.

Homestyling – lär dig grunderna

Går du kanske i säljtankar? Eller vill du bara lära dig lite om hur homestyling fungerar? Att styla sitt hem före visning blir mer och mer populärt och kan öka försäljningspriset med 10%. Professionell homestyling kan kosta riktigt mycket pengar men vi delar med oss om tips och hur du ska tänka om du gör det själv.

Grunderna för en bra homestyling

Det första man bör se över att fixa sådant som inte är åtgärdat eller fungerar. Steg 2 är att städa riktigt ordentligt! Som köpare har man undersökningsplikt vilket innebär att man har rätt att kolla överallt, då är det trevligt om det är rent.

Styling av hallen – Första intrycket

Hallen är det första vi möter när vi kliver in i en bostad, känslan sätts redan i trappuppgången och förstås hallen. Har du en liten hall så se över möbleringen, det ska inte kännas trångt. En annan viktig aspekt är flödet, kommer alla att ställa sina skor precis innanför dörren? Kanske är det bra att införskaffa skoskydd som intressenterna får ta på sig. För vem vill snubbla in på en visning? Rådfråga med mäklaren. Skapa någon trevlig installation om det finns möjlighet, så som färska blommor eller doftljus – våra sinnesupplevelser spelar nämligen stor roll när vi fattar beslut. Och sist men inte minst, rensa! Det räcker med ett fåtal ytterplagg och skor.

TAPET RUBEN

Kök – Få det trivsamt

I köket är det väldigt viktigt att det är rent överallt även i lådorna och inne i kylskåpet! För tro det eller ej, det öppnas både lådor och skåp när visningen äger rum. Spekulanterna kommer att kolla extra mycket på köket. Det tillbringas mycket tid där! Försök att få liv i köket så som ett dukat matbord, man vill få fram känslan ”Här vill jag äta och laga mat” 

TAPET AMAZON MASTIC 

ljus tapet till kök med träd

Sovrum – Neutralt

I detta rum vill vi hålla det så neutralt som möjligt men samtidigt inbjudande. Bort med fotografier och allt som gör det personligt. Det får dock inte bli för sterilt! Bädda sängen med mycket textiler, som förhöjer känslan av lyx. Jobba med belysningen här, fler ljuspunkter och glöm inte att tända dem!

TAPET STELLA

Vardagsrum – Minimalisera

Ett bland det viktigaste att tänka på när det kommer till vardagsrummet är att det inte får kännas övermöblerat. Det skall vara lätt att ta sig fram. Möbler mot fönstren måste också optimeras, så att man kan ta sig fram till fönstret. Förenkla möbleringen och lägg undan TV-kontroller och familjefoton.

TAPET LITTLE TREES CIRRUS

djurmönster tapet toalett

Badrum – Rengör noga

Badrummet är en viktig del i stylingen. Många badrum kan nämligen kännas lite ”döda” på bild utan bra styling. Här ska det lukta gott och vara fräscht! Städa ordentligt och bort med toaborste, schampoflaskor och rensa badrumsskåpet. Lägg till snygga handdukar och gröna växter.

TAPET ZEBRA CROSSING


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes