Inreda hallen – enkla och effektiva tips

Eftersom hallen är det första du möter när du kommer hem är det viktigt att den känns inbjudande. Men det är inte alltid så lätt. Därför har vi sammanställt några saker att tänka på när du ska inreda hallen.

Tips på hur du kan inreda hallen

Hallen behöver vara praktisk och lätt att hänga av sig i samtidigt som den gärna ska kännas välkomnande och vara lätt att städa oavsett väder och säsong. Särskilt om du har små barn eftersom det både droppar och skvätter om regnkläder, blöta gummistövlar och snötäckta jackor. En hall behöver helt enkelt passa ihop med livet man lever.

Men hur kombinerar man egentligen funktion med en inbjudande känsla? Hur får man till en snygg men praktisk hall som passar för hela familjen? Det är inte alltid så lätt men det finns några knep att ta till. Här listar vi våra bästa inredningstips för hall, varesig liten, smal eller stor.

blommig tapet i hallen skohylla förvaring

Hallförvaring inspiration

Skohylla

Satsa på en ordentlig skohylla om ni är många personer, så ni slipper skor som sipprar över och rinner ut på golvet. Det finns både öppna varianter och stängda som man kan hänga på väggen.

Skapa rofyllt intryck med stängda skåp

För att skapa en känsla av lugn och ordning kan stängda skåp som sväljer alla jackor och skor kan skåp vara ett alternativ. Måla gärna in dörrarna i samma färg som resten av hallen för ett enhetligt intryck.

Snygga korgar som hallförvaring

Räddaren i nöden för alla mössor, vantar, halsdukar och paraplyn är fina, rymliga korgar som går att ställa in under en bänk, ovanpå hatthyllan eller rätt upp och ner på golvet.

hatthylla med tapet i hall

Klädhängare

Valmöjligheterna när det kommer till klädhängare är nästintill oändliga. Men här finns det utrymme att vara kreativ. Satsa på fina knoppar eller knopplister i någon härlig färg eller varför inte en klassisk klädhängare med hatthylla.

Byrå

Ett annat sätt att få ordning på alla mössor och vantar är en byrå med djupa lådor, om det finns plats. Ett tips för att hitta vackra, rejäla och prisvärda byråer är att leta i secondhandbutiker eller på Blocket.

pärontapet i hall

Mönstrad tapet

En härlig tapet sätter genast tonen och kräver inte så mycket av sin omgivning. Särskilt inte om den är mönstrad. Då kan resten av hallen vara väldigt enkel och det räcker med det mest nödvändiga. Tänk bara på att den behöver vara lätt att torka av och inte för ljus så du slipper oroa dig för synliga fläckar som lätt uppstår i hallen.

Hallmatta

Att inreda med en matta gör ofta stor skillnad i ett rum och kan hjälpa till att knyta ihop övrig inredning. Däremot i en farstu eller hall kan det bli lite klurigt eftersom man behöver tänka ur en praktisk aspekt. När du ska inreda hallen passar det därför bra med mindre mattor i bomull som går att tvätta i maskin eller mattor i jute eller sisal som är enkla att torka av och dammsuga. En annan praktisk matta är en plastmatta. De är lätta att dammsuga och torka av med golvmoppen.

grå blommig tapet i hall med spegel

Inred din hall med välkomnande belysning

Lampan i hallen behöver vara tillräckligt stark för att lysa upp när det är mörkt och lagom mysig för att det ska kännas hemtrevligt när du får besök. Det får du till genom att antingen välja en lampa med dimmer eller en stor ljuskälla i taket och mindre runt omkring.

Vad gäller taklampan så är hallen ofta en knytpunkt för övriga rum och har därför flera dörrar som kan slå i lampan, vilket innebär att det kan bli svårt med en hängande lampa. Men om både takhöjd och möjlighet finns kan en större lampa vara ett bra sätt att skapa en mer ombonad känsla på. Investera då gärna i en lampa som tar för sig lite, kanske en ljuskrona eller en mer designad variant.

Om en hängande lampa inte passar kan det ändå vara bra att se sig om efter något annat än den typiskt intetsägande plafonden och välja en med lite mer personlighet. Kanske en plisserad eller i en oväntad form?

rosa beige blommig tapet i hall designad av hanna wendelbo

Hallspegel – skapar intrycket av större yta

Varje hall behöver åtminstone en spegel. Helst en helkroppsspegel som är lätt att ta sig en sista titt i innan det är dags att gå hemifrån. Förutom att det är praktiskt så hjälper speglar också till att skapa en känsla av att rummet är större än vad det är. Slå därför gärna till på en större spegel och några mindre att hänga i grupp på en vägg i hallen.

Tavlor

Om det finns plats på väggarna i hallen kan det bli fint med ett par tavlor som gärna följer ett tema för att det inte ska bli för spretigt. Framkalla familjens finaste bilder i svartvitt och häng upp som ett litet galleri som möter er varje gång ni kommer hem. Hallinredningen ska i slutet av dagen avspegla dig och människorna som rör sig där.

Lycka till med att inreda hallen!

blommig tapet hall

“Inred hallen och få entrén till hemmet du alltid drömt om”


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes