Så fixar du julens vackraste paketinslagning

I detta inlägg visar stylisten Cattis hur du kan göra julens paketinslagning mer hållbar samtidigt som du får tips på hur du skapar julens vackraste julklappar att ge bort till vänner och familj.

Nu när julen står inför dörren tänkte jag bjuda på några enkla tips och inspiration på paketinslagning. I år känns det mer aktuellt än någonsin att tänka på en mer hållbar jul och inte överkonsumera. Personligen tycker jag att det räcker med en eller ett par väl valda julklappar, gärna en upplevelse av något slag. Ett vackert inslaget paket gör dessutom hela upplevelsen ännu mer speciell. 

Fixa fina inslagningar

Inspirerande paketinslagning

Ett presentkort går lika bra att lägga i en stor ask till exempel. Jag kikade efter vad jag hade hemma för att undvika att köpa nytt presentpapper eller snören och fann både spetsband som jag köpt på en loppis och naturfärgat jutesnöre – och en hel del överbliven tapet.

Doft + grönt

Att addera något från naturen, som en gran eller tallkvist är både vackert och doftar gott. Eller varför inte knipsa av en hyacint på julaftonsmorgonen och sätta fast på paketet.

Överblivna tapetstuvar slår vilket inslagningspapper som helst. Så har du överbliven tapet hemma är det ett ypperligt tillfälle att de kommer till användning nu till jul.

Romantisk och personlig inslagning

Ett enkelt tips är att matcha pyntet på paketet efter tapeten. Evert från kollektionen Blomstermåla känns romantisk och mitt loppisfyndade spetsband harmoniserar fint med tapeten. För att göra inslagningen lite mer intressant adderade jag ett par torkade kvistar jag hade hemma.

slå in paket fint

Lacka paket

Här hemma har vi som tradition att lacka paket dagen innan julafton, så det sparar jag på. Lackdoften doftar lika mycket jul som gran för mig. Till paketet med tapeten Evert kommer jag att välja lacket i guld. Tänk på att ha ett glas med vatten bredvid dig när du lackar då det är eld och papper i närheten. Att lacka paket tar tid, så ha inte för bråttom. Lackstången behöver få ta tid på sig att värmas upp, så lämna inte lacket från ljuset för snabbt. Snurra lackstången långsamt ovanför lågan, men inte för nära, då kan lacket bli sotigt. Ha presentpapper/tapetstuv som du kan prova dig fram på några gånger innan du lackar på ditt paket.

Ta ut svängarna

Ta gärna ut svängarna med stora paket. Tapeten Anemone med mörk botten från kollektionen Apelviken har stora härliga mönster i sig. Här valde jag en stor grankvist som pynt tillsammans med juteband. Se efter vad du har i dina jullådor för att addera på något paket. Här hittade jag en guldstjärna som jag fäste tillsammans med grankvisten.

fin julklapp inslagning tapet
slå in paket

Tapeten Apelkvist har jag tapetprover över i två färgställningar, så jag tänkte att det kan vara fint att matcha dem tillsammans på ett paket. Det går lika bra att använda sig av det här till ett enfärgat inslagningspapper eller silkespapper såklart. Klipp ut en bred remsa av en tapet och fäst med tejp på baksidan istället för att använda presentsnöre. Addera någon fin kvist från naturen.

Textiler

Avslutningsvis så tänkte jag tipsa om ett nytänkande och hållbart sätt att slå in paket – med tyg. Jag har sett det både hos mina kollegor Babes in Boyland och på Pinterest och tycker det är så fint. Här har jag använt en linneservett, men det går lika bra att använda överblivna tygstuvar. Ett tips är att leta på loppisar som ofta har ett bra utbud. Vira in paketet så det blir långa ändar på kortsidorna som du sedan knyter ihop på mitten i en enkel knut.

Med det önskar jag dig en fortsatt fin vecka och hoppas du njuter av tiden nu innan jul!


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes