Vilka är personerna bakom – Miss Print

Som du kanske vet så kombinerar vi egen-designade tapeter med tapeter som vi handplockar från olika leverantörer runt om i Europa. En sådan leverantör är Miss Print, som med sina trendiga retromönster plockar fram det bästa av 50- och 60-talen för att klä väggarna i våra moderna hem.

Du har kanske sett mönstren, känt på tapeten och kanske till och med köpt några rullar men har du funderat på vem Fröken Print egentligen är? Vi har intervjuat personerna bakom Miss Print så här kommer hon!

Vem är Miss Print?

Miss Print är min mamma Yvonne och jag, Rebecca. Vi är båda textildesigners och vi älskar mönster! Vi är nu några fler familjemedlemmar som arbetar tillsammans så vi är ett riktigt familjeföretag med säte i östra London.

designer miss print

Rebecca & Yvonne med hunden Boston som är med på jobbet varje dag. Boston är en gammal man.. nästan 15 år och börjar bli grå.

När startade allt?

Vi startade Miss Print 2005. Eftersom vi båda har textildesign som bakgrund tyckte vi att det var en bra idé att samla våra idéer och resurser för att arbeta tillsammans. Att starta företag är en utmaning och att ha varandras stöd och även stöd från andra familjemedlemmar har hjälpt oss mycket på vägen. Vi började med att trycka våra mönster på silke och göra lampskärmar, detta gjorde vi på middagsbordet hemma! Vi upptäckte att folk älskade våra mönster och började då även med kuddar, tapeter och tyger.

Var hittar ni er inspiration?

Överallt, från byggnader till typsnittet på ett antikt brev, men främst från naturen och vi älskar att upptäcka nya växter och blommor. Även 50-tals mönster inspirerar oss mycket och särskilt textilier från den tiden.

Hur ser er designprocess ut?

Varje design startar som en sida i min skissbok. De ursprungliga skisserna och tekningarna utvecklas och arbetas om till repeterbara mönster. Allt ritas för hand, vi tycker att det ger vår design den karaktäristiska och igenkäinnngsbara looken och stilen som är Miss Print.

Vilket är ditt favoritmönster bland alla Miss Print kollektioner?

Detta är verkligen en svår fråga; jag tycker att det är riktigt svårt att välja en favorit. Men om jag måste välja så får det bli Mountains Sunrise eftersom det väcker härliga minnen från våra bergsvandringar!

Hur ser ni på retromönster och hållbar inredning? Kan man kombinera dessa två?

Ja, definitivt, vi tycker att retromönster fungerar riktigt bra i ett modernt hållbart hem. Hållbarhet och miljö är väldigt viktigt för oss. Därför är alla våra tapeter PEFC eller FSC certifierade vilket innebär att de pappersprodukter som används främjar hållbar hantering av skog.

Hur tänker du när du väljer tapet till ditt hem?

Jag tycker att man ska vara modig och välja de mönster och färger som man gillar! Problemet för mig är att jag gillar för många så då blir valet svårt… 🙂

Vilket rum är viktigast att fokusera på i ett hem enligt er?

Det måste vara vardagsrum/matrum eftersom det är där man spenderar mest tid för att koppla av i hemmet.

Vilket är ditt konstigaste/roligaste inredningsköp?

Det måste vara min katt, eftersom han älskar att förstöra mattor och möbler men trots det skulle jag inte vilja ändra på honom.


Malin signatur

©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes