JUST NU! - 50% på alla tapetprover.

5 kulörer att matcha med till tapet – del 2

Vi har tidigare tipsat om färgkoder att matcha med till kollektionen Apelviken vid målning av exempelvis dörrar, lister och panel. I detta inlägg får du tips på 5 nya kulörer att matcha med till olika tapeter.

5 kulörer, 4 tapeter

Hemma hos Lina med instagramkontot @lina_isaksson välkomnas man av denna blomstrande och härliga hall där tapeten Filippa 33010 fortsätter även upp i trappen. Här möter en ljus träpanel tapeten vilken är målad i den ljusa kulören som finns att hitta i tapeten. En gulaktig gråvit kulör som heter Tidlös från Jotun. Se fler bilder av hallen på Linas blogg.

grön tapet med tulpaner filippa
Foto: Lina Isaksson

Detta hemtrevliga och mysiga kök tillhör Ann med instagramkontot @ancherdesign. Här sitter inte tapeten och kulören kloss an men eftersom båda rummen gärna hamnar i blickfånget samtidigt skapas en harmonisk känsla om tapet och kulör matchar varandra. Tapeten i det angränsade rummet heter Anemone 33001 från kollektionen Apelviken och kulören i köket heter Portland Stone Dark från Little Greene.

gråbeige tapet med blommor anemone 33001
Foto: Ann Stenström

Hemma hos Lina på Happy Homes finns detta härliga ljusa rum med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här har vardagsrumsdelen ramats in med tapeten Filippa 33010. På så sätt skapas rum i rummet vilket ger en mer ombonad känsla i den öppna planlösningen samtidigt som den luftiga känslan finns kvar. För att binda ihop de två olika delarna möter tapeten en halvmatt kulör i köksdelen som heter Minty Breeze från Jotun.

grön tapet med tulpaner filippa
Foto: Happy Homes

En grågrön kulör som matchar fint till tapeten.

grön tapet med tulpaner filippa 33010
Foto: Happy Homes

Colorama Borlänge har matchat tapeten Anemone 33002 i gul färgställning med en mörkare blå färg som plockar upp de petrolblå nyanserna i bladen på tapeten. De har även målat in elementet i samma blåa nyans vilket gör att det smälter in fint i väggen. Den blå kulören har färgkod NCS S 6010-B30G. Tänk på att det är viktigt att använda rätt typ av färg om du ska måla ett element. Fråga om råd i en färgbutik.

gul tapet med blommor anemone
Foto: Colorama Borlänge

Detta rum med vackra trädetaljer finns hemma hos Angela på Flügger Ulricehamn. Här har dörren och dörrkarmar fått en fin blågrå kulör som matchar till tapeten Filippa 33009 i blått. Kulören är tagen ur Flüggers 900 karta och heter 5527, det är en matt snickerifärg med glans 5.

blå tapet med tulpaner filippa
Foto: Angela Karlsson, Flügger Ulricehamn

Viktigt att tänka på vid val av kulör är att inte bara köra på en kulör rakt av från en bild då en kulör kan upplevas olika i olika hem. Mängden ljus som kommer in i rummet och vilken typ av ljus, varmt eller kallt påverkar hur du uppfattar en kulör. Ett tips är att först provmåla på en papp- eller träskiva för att se hur du upplever den hemma hos dig innan du slår till.

signatur blogg

©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes