JUST NU! - 50% på alla tapetprover.

5 tips – så lyckas du med dina mönstrade väggar

Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska göra med sina väggar. Allra helst kanske du vill ha både fina tapeter, tavlor, hyllor och annat snyggt, men hur gör man för att det inte ska bli ett rörigt intryck? Här får du 5 enkla tips på hur du skapar ett harmoniskt intryck med mönstrade tapeter utan att behöva kompromissa med annan väggdekoration.

1

Speglar

Ett alternativ till tavlor på mönstrad tapet är dekorativa speglar. Det är ett smart sätt att skapa ett blickfång i rummet samtidigt som fokus fortfarande ligger på tapeten. Du behöver inte bara nöja dig med en spegel utan kan med fördel gärna hänga flera speglar i grupp i olika storlekar och former.

2

Tavlor med luftiga motiv

Tavlor med motiv i svartvitt är ett bra knep att ta till för att skapa ett harmoniskt intryck ihop med en mönstrad tapet med mycket färg. Välja gärna luftiga motiv som inte täcker hela tavelytan så hamnar både tapet och tavla mer i fokus. Undvik gärna motiv med många detaljer om tapeten har mycket färg och mönster för att inte väggen ska ge ett rörigt intryck.

3

Hyllor

I en vägghängd eller stående högre hylla kan du samla dina favoritfynd. Snyggast blir det med en hylla utan bakstycke där den mönstrade tapeten får lysa igenom och agera bakgrund till alla fina föremål. Det blir också en luftigare känsla i rummet med en mer öppen hylla.

4

Ljuslyktor

Vackra ljuslyktor av olika slag blir en behaglig och levande detalj som passar fint på mönstrad tapet. På en större vägg är ett tips att sätta ihop flera stycken olika ljuslyktor i grupp, ungefär som en tavelvägg fast då med lyktor. Eller kombinera ihop med en tavla eller en spegel. Använda gärna LED-ljus istället för levande ljus så slipper du hålla koll på ljuset. 

grön hall tapet med blad
grön tapet i kök
5

Belysning

Det finns många fina vägghängda lampor som blir riktigt snygga på mönstrad tapet. Välj gärna en av större storlek i svart eller metall som kan harmoniera med tapetens still och färger. Det blir både dekorativt och funktionellt.

För mer inspiration till dina mönstrade väggar så rekommenderar vi inlägget om tavlor via knappen nedan.


Malin signatur

©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes