De 12 bästa idéerna för fondvägg

En fondvägg skapar det perfekta tillfället att ge nytt liv till ditt hem, på ett unikt och personligt vis. Genom att klä upp en av rummets väggar i en stormönstrad, eller färgsprakande tapet skapar du en intressant interiör utan ett överväldigande intryck. I detta inlägg kan du inspireras av fondväggar samt ta del av våra bästa tips på tapeter för fondvägg.

1 + 2

Stormönstrad fondtapet

En mer klassisk fondvägg är den med en mönstrad tapet som klär upp. Här kan man då våga gå på något stormönstrat, passa på att uttrycka dig utan att hela rummet tas över. Rosa och Anemone är två praktexemplar på stormönstrade tapeter som gör sig otroligt fina som fondvägg. Ett hett tips är att våga kombinera en stormönstrad tapet med en småmönstrad i någon av kulörerna från den stormönstrade fondtapeten. Genom att inte välja enfärgat på resterande väggar så upplevs kontrasten som mild mellan samtliga väggar.

3 + 4

Enfärgad fondvägg

Om mönster inte är din grej, frukta inte! En enfärgad fondvägg kan ge minst lika mycket intryck samtidigt som du behåller enkelheten i hemmet. Här kan du experimentera, kanske en halvvägg eller en egen sänggavel? Med kollektionen Kulör öppnas möjligheternas värld. Med dess ljuvliga nyanser och härligt matta yta skapar tapeten en ombonad och hemtrevlig känsla.

5.

Träpanelen

Väggpanel i trä inomhus har spridit sig och börjar ta plats i de flesta hemmen idag. Inte konstigt när det tillför en varm och inbjudande känsla till rummet samtidigt som det kopplar till det sköna lugnet i naturen. Från kollektionen Inspire finns den perfekta lösningen för dig som önskar en träpanel som fondvägg, något som vi rekommenderar starkt! Tapeten kommer i tre färgställningar och går snabbt och smidigt att få upp på vägg!

6 + 7

Färgsprakande

Våga använda färg! Om du hittat en favorittapet men blir osäker då den sprudlar av färg, testa att använda den som en fondvägg. Vi förstår att rummet kan kännas rörigt med för mycket färg och rörelse på väggarna, men det är inte en anledning att avstå helt! Välj en vägg i rummet och låt den få bli ett centralt konstverk. Använd en enfärgad eller småmönstrad tapet i en lugnare kulör som går i nyanser av fondväggen som komplement. Det blir nästan omöjligt att ha en dålig dag i ett rum fullt av färg!

8, 9 & 10

Fototapet

Få ett lyxigt och designat uttryck i ditt hem med fototapet. Mönstret på fototapeten anpassas efter väggens storlek och blir nästan platsbyggd till ditt hem, kan det bli lyxigare? Från Muance hittar du fototapeter i alla stilar, från lyxiga mjuka mönster i guld, till färgstarkt och grafiskt. Välj något som talar till dig och väcker de känslor du vill uppnå i rummet, matcha med stilren dekor och vips har du grannskapets trevligaste vardagsrum.

11 + 12

Naturväggen

Lugnet som naturen erbjuder är något vi mer än gärna omfamnar. Olika växter och träd kan väcka olika känslor. Att plocka in grönskan är något som bevisats har positiv effekt på oss människor, därför kan vi inte låta bli att rekommendera en härlig vägg full med naturens vackraste blad. Från exotiska palmblad med monstera till våra svenska skogar. Se vad som får fram lugnet i dig och matcha upp med en härlig grön nyans.

Vad är en fondvägg?

Fondvägg är där en vägg i rummet skiljer sig från de resterande. På senare år har gränserna för fondväggen flyttats och man ser mer och mer hur delar av väggar nyttjas, kanske en bit in över ett hörn eller till och med taket. Genom att inte täcka alla väggar i ett rum med samma tapet och mönster, kan man skapa dynamik utan att intrycket blir för rörigt.

Vilken vägg ska man välja?

När det kommer till att välja vilken vägg som ska bli fondvägg så finns det flera sätt att tänka. Det är självklart en smaksak men en riktlinje att följa är att välja en vägg som kan stå i fokus. Kanske den första väggen man ser när man kliver in i rummet? Eller en större kal vägg där det är svårt att hitta passande konst att fylla upp med. Här trivs en fondvägg, där den får synas och höras och bli en del av inredningen. I ett sovrum kan man välja den vägg sängen står mot. Fondväggen blir som en utökad sänggavel.


Nora signatur
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom