DIY: Pyssla ihop ett fint presentkort

Pyssla ihop ett eget presentkort och ge bort i julklapp! I detta inlägg visar fotografen Tove hur du gör ett fint presentkort och vad du behöver för material till det.

Presentkort som julklapp

Istället för att konsumera massa saker i jul tycker jag att det är fin gest både för miljön och till någon du tycker om att ge bort en upplevelse, ett presentkort eller en gåva till någon organisation. Och vad är inte roligare än att ge bort ett riktigt fint presentkort som du dessutom pysslat ihop själv? Det blir både personligt och lyxigt!

diy presentkort

Tips är att använda dig av antingen något presentpapper du har hemma eller i mitt fall – tapetprover som blir perfekt till ett pyssel som detta. Jag valde en tapeten Anemone från Apelviken. Tycker det gör sig bra med ett stormönstrat mönster!

Jag begav mig mot butiken Rum för Papper i Göteborg för att komplettera med lite saker och ett besök dit om du bor eller besöker Göteborg är något jag varmt rekommenderar. Där finns det mesta och man blir verkligen inspirerad. Papper i regnbågens färger, pappersark i vackra mönster, washitape och massor av pennor, kalendrar och anteckningsböcker där man helst vill ha en av varje sort! De har även en webbshop om du inte har vägarna förbi.

Det här behöver du för presentkort-pyssel:

 • Bit av tapet eller omslagspapper (tjockare är att föredra)
 • Två grövre pappersark – gärna i någon fin färg. Jag köpte två st á 250 g.
 • Bokskruv i mässing
 • Genomskinligt kuvert
 • Textil eller sidenband. Köpte mitt från Granit
 • Lim
 • Hålslagare
 • Sax

Så här gör du:

presentkort diy

1. Klipp ut två lika stora pappersark och en tapetbit i samma storlek. Jag tog hjälp av det genomskinliga kuvertet för att få till rätt mått på alla delar och för att välja vilken del av tapeten som skulle bli en fin framsida på kortet. Ta hjälp av en linjal om du vill ha exakta mått.

presentkort diy

2. Limma fast tapetbiten på ett av de grövre pappersarken.

presentkort diy

3. Stansa sedan ett hål med hjälp av hålslagaren högst upp i vänstra hörnet genom pappersarket med tapet och genom pappersarket utan så att hålet hamnar på samma plats på de båda bitarna. Tänk på att inte håla för långt ut i pappret.

presentkort diy

4. Att använda sig av bokskruvar vid t ex inbjudningskort eller kort för att montera ihop bitarna gör att det blir en lyxigare känsla. En liten detalj som gör mycket helt enkelt!

presentkort diy

5. Skruva fast bokskruven vid hålet och voilá – ditt kort är färdigt! En sista fin detalj är att klä in kuvertet i sidenband. Jag valde en färg som passade till pappret. Då känns kuvertet mer som en inslagen julklapp eller present.

presentkort diy
presentkort diy
presentkort diy

Hoppas att du blev inspirerad och ger bort en platt julklapp till någon du håller kär i år!©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
  Varukorg
  Kundkorgen är tom
  Do you wish to visit the site in English?
  Yes