JUST NU! - 50% på alla tapetprover.

Matcha tapeter med varandra i samma rum

Ett annat sätt att tapetsera på, än det klassiska, är att välja två olika tapeter till ett och samma rum (eller angränsande), istället för en. Det kan låta lite märkligt men med rätt tapeter kan det bli riktigt snyggt! Huvudsaken är att tapeterna går ihop. Eller att kontrasten blir tydlig, om det är vad man är ute efter.

Dubbelt upp – så matchar du flera tapeter i samma rum

Blommigt i olika storlekar

Om du tycker om blommigt kan du välja en tapet som har ett större blommönster och komplettera med en annan som har ett mindre. De ska helst gå i samma ton, så att det inte händer för mycket utan fortfarande känns samstämda.

BLOMMIGA TAPETER

Enfärgat och mönstrat tapetmönster

För dig som vill ha det lite lugnare det vara bra att välja en enfärgad tapet som har mer diskreta och abstrakta skiftningar som inte tar upp någon plats. Kombinera den gärna med en stormönstrad tapet som plockar upp nyansen från den enfärgade.

matcha tapet samma rum

Randigt och blommigt

En härlig kombination är breda ränder tillsammans med ett tydligt blommönster. Kontrasten blir tydlig men ändå sammanhängande om de kommer från samma tidsepok eller har färger som binder dem samman. Det måste inte nödvändigtvis vara samma färger men gärna i samma styrka och ton.

Bild: Fridolf & Flora

Färger som går i samma toner

För att få till ett rum med två tapeter kan det bli lyckat om du väljer en tapet som har två tydliga färger. Därefter lägger du till en tapet som fångar upp åtminstone en av de färgerna. Dessa är visserligen i två olika rum men skulle gå väl ihop tillsammans eftersom den bakre tapeten tar igen den gröna nyansen.

Bild: Clover & Poppy

Mixa med fondväggens mönster

Den typiska fondväggen brukar dyka upp bredvid de enfärgade väggarna. Däremot går det lika bra att ha i ett rum med mönstrade tapeter. Bryt gärna av med en tapet som går i samma toner som den i rummet, men som ändå skiljer sig tillräckligt åt för att skapa en spännande kontrast. Här löper den varma tonen som en röd tråd igenom rummet. Tapeterna skulle knytas ihop fint om de hade satts upp bredvid varandra.

Foto: Bodri & Siv

Detta passar dig som har svårt att välja eller vill ta ut svängarna lite extra. Våra bästa tips för att få till två tapeter i ett rum är att välja tapeter som har ett par gemensamma nämnare. Dessa kan vara färg, mönster eller stil.

Ibland är det säkraste kortet att välja två olika ur samma kollektion. Detta eftersom de brukar höra ihop på ett eller annat sätt eller åtminstone bygga på samma koncept som knyter ihop dem. Men vi har tagit fram några tips för hur du kan tänka om du väljer tapeter ur olika kollektioner och ändå vill att de ska hålla ihop.

Letar du mer inspiration? 

Läs också inlägget Matcha enfärgad tapet med mönstrad tapet


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom