Pynta påskriset med fina papperstulpaner

Dags för lite påskpyssel och pynt i helgen för att möta vårens gula högtid? Här får du ett enkelt pysseltips till påskriset, söta papperstulpaner av tapet.

Papperstulpaner av tapet

För att göra tapettulpaner behöver du en sax, tapetstuvar eller fina pappersark och en linjal. Börja med att klippa ut kvadratiska bitar. De små tulpanerna är gjorda av bitar på 10×10 cm och de större på 15×15 cm vilket blir lagom storlekar i ett påskris.

påskpyssel av tapet

Vik sedan bitarna hörna till hörna och sida till sida så att du får 4 linjer som korsar varandra på mitten av arket.

påskpyssel av tapet vika tulpaner

Tryck ihop arket lätt på mitten med raksida mot raksida så att det får som en ”midja” och fäll sedan ihop ovan kant mot underkant så får du formen av en trekant (till höger).

vika papperstulpan av tapet

Vik sedan upp varje hörn av triangeln mot toppen, först på ena sidan och därefter vänder du på den och gör samma sak på andra sidan så att du får en liten kvadrat.

vika papperstulpaner av tapet

”Bläddra” sedan i den lilla kvadraten så att det sidorna du nyss vek upp möter varandra men att den fortfarande har formen av en kvadrat. Vik sedan in kanterna så att de möter varandra enligt bilden nedan och så att du har öppningarna som möter varandra. Vänd på kvadraten och vik på samma sätt på andra sidan. Trä sedan in den ena kanten i den mötande skåran.

vika papperstulpaner av tapet

Klipp av någon millimeter av botten så att det blir ett litet hål. Det hålet använder du sedan för att blåsa in luft i (”blåsa upp”) tulpanen så att den får en fin form. Då ska den se ut som nedan.

papperstulpan av tapet

Vik ut de fyra bladen som har skapats.

vika ut blad på papperstulpan av tapet

Gör sedan ett litet hål med en nål i toppen för att trä igenom en tråd som tulpanen kan hänga i. Enklast är att använda en tunn fiskelina, då är det enkelt att få tag i ändarna genom det lilla hålet på undersidan av tulpanen för att knyta en knut så att det blir en ögla som tulpanen kan hänga i.

påskpyssel papperstulpaner av tapet

Pynta ditt påskris med tapettulpaner med olika mönster och i olika storlekar.

papperstulpaner av tapet i påskriset

Njut av ditt påskris med egentillverkat pynt!

påskris med papperstulpaner av tapet

Vill du spana in annat påskpyssel till riset hittar du här pappersfjädrar och pappersägg.

Önskar dig en härlig och glad påsk-vecka!


Malin signatur

©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes