Tips på enkelt & dekorativt påskpyssel

Dags att fira in påsken! Det ska ätas ägg i alla möjliga former, hönsägg, chokladägg, skumägg, dragéägg… Och äggandet tar inte slut här, nej det ska pyntas med ägg också. Så här kommer ett tips på enkelt och dekorativt påskpyssel i form av ÄGG!

Äggande påskpyssel

Välj först ut några fina dekorativa papper i vårliga färger, mönstrade eller enfärgade. Om du har du spillbitar av något fint papper eller tapet så fungerar det alldeles utmärkt att använda dessa.

Klipp sedan ut äggmallar i 2-3 olika storlekar, antingen på fri hand eller så finns det massor att hitta på nätet.

pyssla ägg av tapet mallar

Måla sedan av äggmallen på ditt dekorativa papper så att du får 6 stycken likadana äggbitar till ett ägg och klipp ut dessa, vik sedan äggbitarna på mitten.

påskpyssel av tapet äggmall

Därefter är det dags att montera ihop dessa 6 bitar. Här kan du blanda olika färger/mönster eller köra på samma färg/mönster. Fäst ena halvan av baksidan av bitarna mot varandra (se bilden nedan) med dubbelhäftande tejp eller med lim och så är ägget färdigt!

påskpyssel av tapet ägg till påskriset

Gör ett antal ägg i olika storlekar och i olika mönster/färger. När du har så många ägg som du vill ha, gör ett litet hål i toppen och fäst en sytråd för att kunna hänga dem i påskriset eller på annan plats.

påskris med tapetägg

Addera lite fjädrar till påskriset om du vill annars är det väldigt fint att bara ha äggen som dekoration.

påskpyssel av tapet till påskriset ägg

GLAD PÅSK!


signatur blogg

©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom