Skapa något fint och personligt med tapet

Visste du att du kan använda dina tapetrester eller tapetprover till pyssel? Det är både ett kul och hållbart sätt att ta tillvara på den överblivna tapeten. Här har vi samlat ihop några av våra bästa pysseltips med tapet!

Pyssla med tapet: 10 pysseltips

1

Etiketter

Hemmagjord saft eller sylt är exempel på en personlig, miljövänlig och prisvänlig present att ge bort. Vem blir inte glad för något som du har gjort alldeles själv? För att skapa en extra personlig och lyxig känsla så kan du skapa egna etiketter till flaskan eller burken från dina tapetrester. För att göra etiketterna, skriv ut en mall eller klipp den form du själv vill ha. Gör sedan ett litet hål i etiketten med hålslagare eller nål för ett snöre som du kan fästa på burken. Så enkelt är det! 

2

Vindsnurra

Det är betydligt enklare att göra en vindsnurra än det ser ut. Du kan exempelvis placera vindsnurror i rabatten eller i dina utomhusväxter. Du kan också använda den för en festligare dukning! Det är ett särskilt roligt pyssel att göra tillsammans med barn som dessutom kan använda den som leksak. Läs steg-för-steg hur du gör en vindsnurra i blogginlägget nedan.

Vindsnurra av tapet
diy presentpåse
3

Presentpåse

Det är betydligt mer hållbart – och roligare – att skapa sina egna presentpåsar från tapetrester än att köpa i affären. Genom att använda tapet som material till din presentpåse så känns påsen dessutom lite extra lyxig och av betydligt högre kvalitet än de klassiska presentpåsarna av plast. Det enda du behöver för att göra din egen presentpåse är tapet, sax, lim samt band eller snöre att använda för handtag. Gör hål i påsen med en nål eller hålslagare. 

4

Sticklingar

Midbecs egna tapetdesigner Hanna Wendelbo hämtar mycket inspiration från blommor och växter när hon designar tapeter. Hon ger sedan tillbaka till växtriket genom att använda tapetresterna för att skapa krukor till sina sticklingar! Det är betydligt mer hållbart än att köpa nya krukor. Det känns dessutom betydligt mer personligt med en kruka i vackert designad tapetmönster!  Det enda du behöver för att pyssla ihop en kruka är en bit tapet samt ett runt föremål som du kan använda för att vika ihop tapeten. Du hittar en detaljerad guide till hur du skapar en bruka på Hannas blogg.

tapetkruka
5

Kuvert

Du kan använda dina tapetrester att skapa unika kuvert för exempelvis ett presentkort. Och vad är inte roligare än att ge bort ett riktigt fint presentkort som du dessutom pysslat ihop själv?  

6

Tapetsera stolar

Är du trött på dina möbler? Då kan du göra om dem med tapetrester! Du kan också köpa billiga möbler på second hand som du ger nytt liv. Det du behöver är sandpapper, sax, tapetlim, tapetroller och pensel. Börja med att göra rent möbeln och jämna sedan ut ytan med sandpapper. Klipp ut tapeten i rätt storlek för stolen och fäst med tapetlim. Använd sedan matt lack eller matt möbelvarnish ovanpå. Klart!

7

Skapa konst till väggarna

Har du tapetserat ett rum i hemmet och har tapetrester över? Rama in dem och sätt upp på väggen i ett annat rum! På så sätt skapar du en härlig harmoni i hemmet.

8

Tapetblommor

Du kan skapa dekorativa blommor med dina tapetrester och tapetprover! Det kan vara fint att placera på exempelvis vardagsrumsbordet eller vid uteplatsen som dekoration. Allt du behöver är en bit tapet gärna i olika färger och mönster samt lite lim eller tejp. Exakt hur du gör kan du läsa i blogginlägget nedan.

tapetblomma
fina tändsticksaskar
9

Tändsticksaskar

Använd dina tapetrester till att smycka tråkiga tändsticksaskar till fin dekoration. Dina tändsticksaskar känns snabbt betydligt lyxigare! Klipp tapeten utefter tändsticksaskens storlek och limma sedan fast tapetbiten runt asken. Lätt som en plätt.

10

Gör egna servettringar

Duka lite lyxigare till middagsbjudningen med servettringar gjorda av tapet till dina linnedukar.  Klipp en bit tapet på cirka 3 x 16 cm och rulla ihop. Fäst sedan med en bit genomskinlig tejp. Se fler bilder på hur fint det kan bli

fina diy dukningar med tapet

©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom