Gör en egen presentpåse av tapet

Det är superenkelt att tillverka sina egna presentpåsar! Välj själv hur stor den skall vara och i vilket material. Många kanske har vanligt papper hemma, vilket fungerar alldeles utmärkt men med tapet blir påsen extra lyxig och en dekoration i sig. Så fram med tapetresterna och vik till dig en presentpåse, perfekt till kalaset eller bara ha framme som dekoration.

Vill du se en mer detaljerad video? Spana in vår REEL på Instagram – HÄR!

Presentpåse av tapet

diy presentpåse

1. Börja med att mäta ut rätt mängd papper, det ska täcka produkten ett varv runt och helst ha lite spelutrymme över och under.

diy presentpåse

2. Klipp ut din önskade längd.

diy presentpåse

3. Tejpa ihop ändarna på baksidan, om man lägger dem nära så går det bra att tejpa på insidan för ett ännu snyggare resultat.

diy presentpåse

4. Nu är det dags att vika bottenpartiet, börja me att vika rakt upp och gör ett lätt veck som mall.

5. Sedan viker du ut dem så man ser insidan och trycker ner hörnen som på bilden.

diy presentpåse

6. När hörnen är vikta så ska flärparna in så botten bildas. Säkra med ordentligt med tejp, gärna dubbelhäftande så påsen tål att bäras.

diy presentpåse

7. Vecka försiktigt ut påsen och öppna upp botten med hjälp av handen från insidan. Nu kan du stoppa ner din gåva i påsen.

diy presentpåse

8. Vik ner på baksidan med bandet mellan och säkra med en bit tejp. Knyt valfri rosett på framsidan för ett fint slut resultat.

Violá! En vacker, stabil och helt återvunnen presentpåse perfekt för julklapparna men såklart också resten av årets gåvor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom