JUST NU! - 50% på alla tapetprover.

Julpyssel att hänga i granen – Vik enkla julrosetter

Det närmar sig andra advent och det är dags för mer tapetpyssel till julgranen. Förra veckan tipsade vi om fina julfåglar, denna vecka visar vi hur du enkelt viker söta små julrosetter som blir superfina att hänga i granen.

Söta julrosetter till granen

Dessa söta julrosetter skapar du enkelt av ett tapetprov i A4-storlek. Av ett A4-ark får du ut tre rosetter, en lite större och två små. I stort sett hela arket går åt och det blir nästan inget spill.

Du behöver:

 • tråd
 • sax
 • dubbelhäftande/vanlig tejp.

Så här gör du:

1. Mät ut en bit som är ca 13 cm bred från provets långsida. Klipp längs linjen så att du har två delar. Markera sedan ca 3 cm in på den bredare bitens kortsida och klipp av den biten. Så att du har tre bitar som på bilden nedan.
Tapeten som vi har använt här heter Victor från kollektionen Ängås.

pyssel med sax

2. Dela sedan den smalare biten till vänster på bilden på mitten tvärs över. Vecka den bredare biten genom att vika veck på ca 1,5 cm. Gör samma på de två mindre bitarna men vik veck på ca 1 cm.

3. Samla ihop vecken och vik sedan på mitten igen som bilden nedan för att enklare kunna markera mitten.

4. Använd biten på 3 cm som vi kapade av innan och klipp till smala remsor med ca 1 cm bredd som ska fästas på mitten av rosetterna. Fäst dem runt mitten med dubbelhäftande tejp.

5. På de mindre rosetterna behöver mittremsan vara någon millimeter smalare än på den större rosetten.

julpyssel tapetrosetter till granen

6. Fäst sedan en upphängningstråd på baksidan av översta vecket på vardera sidan om rosetten. Enklast är att fästa tråden med tejp.

Placera dem i granen eller på an annan plats i hemmet som t.ex i ett fönster eller på väggen.

Saknar du material att pyssla med? Här är förslag på 3 fina tapeter att göra julrosetterna av. Från vänster till höger: Victoria 13108, Saga 39018 och Lilja 33028. Finns att beställa som A4-prover.


Malin signatur

©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
  Varukorg
  Kundkorgen är tom
  Do you wish to visit the site in English?
  Yes