Så inreder du ett mysigt barnrum

Stylistens bästa tips

Barnrummet kan för många ses som en stor utmaning då det ska innehålla flertalet olika element, allt från lek och bus till ro och vila. Detta gör att det kan vara lätt att skapa en förvirring i vad som faktiskt är rummets funktion och stil.

Fixa inredningen i barnrummet

Nedan listas enkla knep för hur du får till inredningen för de minsta personerna i familjen, med de största behoven när det kommer till hur rummet är utformat.

barnrum med grått och orange tema. Orange sänghimmel ålder 6-10
Bild: @attvaranagonsfru

Ett nyckeltips är att bestämma en färgskala som håller ihop hela rummet och dess inredning. Utgå alltid från en basfärg som agerar grund för väggar och inredning för att därefter välja accentfärger som kompletterar. Accentfärgen för ett barnrum får gärna vara av mer lekfulla attiraljer som en vimpel eller en sänghimmel som adderar en extra mysfaktor till rummet och ramar in sängen.

Se exempel på rummet ovan där olika nyanser av blått agerar basfärg och orange är accentfärgen som binder samma inredning i rummet.

Frigör plats för lekyta med genomtänkt förvaring

SE DESIGN

Barnrummet har ofta en begränsad yta men ska få plats med förvaring av både leksaker såväl som kläder. Det ska både vara lättillgängligt för små händer att enkelt kunna starta upp lek likväl som att städa undan.

Ett bra tips är att bygga förvaring på höjden, där saker som ska finnas nära tillhands är på nedre plan och på höjden kan dekoration och mer ömtåliga saker få ta plats.  

Unik förvaring för barnens rum

När det kommer till förvaring sätter bara fantasin gränser. Varför inte låta dockhuset blir förvaring för leksaker och krokar i roliga former agera avlastningsyta för väskor, morgonrockar eller långa prinsesshalsband.

På så vis frigörs dyrbar yta från golvet som bjuder in till sagornas och lekens förtrollande värld.

Platser för kreativ lek och mysiga sagostunder

Mjuka mattor eller härliga madrasser agerar perfekt underlag för busiga lekstunder. Då mycket av tiden för lek spenderas på golvet kan det vara skönt för både stora och små att ha ett bekvämt underlag att sitta på. Detta ger också en mer ombonad och varm känsla till rummet.

Detaljerna som gör skillnad

barntapet med barnen i bullerbun detaljer och söta djur krokar
Bild: @mliandrea

När det är dags för vila är en trivsam belysning något man bör lägga en extra tanke på. Mysiga ljusslingor som ger ett dovt ljus eller härliga nattlampor i roliga figurer som skapar en hemtrevlig känsla i rummet gör det enklare att varva ner och slappna av efter en rolig och intensiv dag.

Inte fått nog med inspiration?

Spana in guider och tips nedan;


Fanny signatur

©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes