Stylistens bästa barnrumsinspiration

7 inspirerande barnrum

Letar du barnrumsinspiration? I detta inlägg pratar stylisten Cattis om hur du kan tänka när du inreder ett barnrum och bjuder på fin barnrumsinspiration.

Att inreda ett barnrum kan vara bland det roligaste jag vet. Det finns en lekfullhet och avslappnad känsla som jag tycker om. Kanske är det för att det är så härligt att se saker och ting utifrån ett barns ögon. Barn lever i nuet och gläds åt små saker i tillvaron – något som vi vuxna borde ta efter mer och mer om du frågar mig. Här ger jag några enkla tips på vad du kan tänka på när du inreder ett barnrum.

Tänk långsiktigt

barnrumsinspiraion tänk långsiktigt med ljusa toner och girlang. Interiör består av jordglob krokar sittmöbel

Val av möbler till barnrum

Hur ska en tänka vid val av möbler till ett barnrum?

Såklart är det upp till hur gammalt barnet är som ska bor där. När spjälsängen blivit för liten är det perfekt att gå över till en växasäng. Det går att hitta väldigt fina och personliga på både Blocket och loppisar.

Tips! Fynda barnmöbler seconhand

Att fynda barnmöbler second hand är ett av mina bästa tips – bra för både plånboken och miljön. Annars tycker jag det är bra att tänka långsiktigt och inte bara köpa barnmöbler. Några bra saker att utgå från är säng, skrivbord, förvaring och yta att leka på om möjlighet finns.

Ljus småmönstrad tapet i barnrum med jordgubbar och växa säng i trä

Precis som vid val av möbler så är det bra att tänka långsiktigt vid val av tapet till barnrummet. Tapeten Lilja ovan från kollektionen Apelviken är ett fint exempel, här i den mustiga och varma tonen blush. Annars passar storblommiga tapeter och slingriga blad fint i ett barnrum och skapar en mysig och lite mystisk känsla. Eller varför inte en egen frukträdgård med äppel och päronträd som hos Pomona.

aprikos småmönstrad barntapet med litet bord och stolar

Rolig och gullig förvaring

Jag blev väldigt förtjust i rottingkorgen i form av ett päron hos @mliandrea. Ett exempel på rolig förvaring som går hem hos både små och stora.

Rottingkorgar fyndar jag nästan uteslutande på loppis. Vi bor i ett äldre hus och har ont om garderober. Istället för att köpa nytt har vi hittat klädskåp och byråer i gammal stil på online auktioner och i second hand affärer.

barnrum med gul tapet från marimekko 23346 och farvaring korgar

Rottingkorgar för små händer

Förvaring kan vara den lurigaste biten i ett barnrum. Först och främst så är det bra om barnet själv når sina böcker och leksaker. Tänk på att sätta till exempel speglar, hyllor och annan förvaring lite lägre än normalt.

Är det något som är lite extra ömtåligt kan det även vara bra att placera detta i en hylla eller i ett skåp högre upp på väggen.

mörkgrön tapet till barnrum med sengångare hängandes i träd i djungel. Barnsäng i trä

Tapet: Hang in there – 220713

För ett barnrum får ju gärna vara lättstädat. En annan idé kan vara att använda lådor under sängen som förvaring. Själv har jag ställt fram korgar lite här och var hemma hos oss. Om du vill hitta bra och fina förvaringskorgar kan jag tipsa om både Afroart, Granit och Ellos.

Byråer är dessutom perfekta att fylla med pennor, papper, spel, pärlor och annat pyssel som barnen tycker om.


5 enkla tips för barnrummet:

– Inred med textiler för att göra det mysigt och ombonat. Exempelvis stora mjuka kuddar som går att lägga på golvet eller en stor mjuk matta att leka på. Hur härligt ser det inte ut att lägga sig på en hög med prinsessan på ärten-madrasser, som hos Anna Kubel.

– Tänk på belysningen och ha gärna flera ljuskällor i rummet utöver en taklampa. Sätt upp en vägglampa bredvid en bokhylla och ställ en mysig nattlampa någonstans för att ge ett par förslag.

– En sänghimmel ger en mysig känsla när barnet ska sova. Med en ljusslinga i blir det som att kika upp på en stjärnhimmel. Min dotter tycker det känns tryggare att sova när hon får stänga om sig med sin sänghimmel. Annars är det härligt att hänga upp den i ett hörn i barnets rum och använda som en läskoja tillsammans med kuddar och filtar.

– Leta efter små burkar och askar på loppisar till att förvara pyssel eller små skatter i. När du rensar bland dina kläder och accessoarer, spara sånt som kan vara roligt att använda som utklädningskläder.

– För att göra det enkelt, möblera om, sätt upp några fler tavlor eller byt ut mattan i barnrummet. Det lilla kan göra mycket!

Ha en fortsatt fin vecka!


stylist cattis annacate

©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom