Dröm dig bort bland ljusblåa tapeter

Slappna av, ta en time out, tillåt dig själv att drömma – blå tapeter skapar den perfekta bakgrunden. De är populära i sovrum såväl som i barnrum och kontor. Blå inredning skapar en oas av lugn och frihet i ditt hem. Nedan listar jag mina guldkorn.

Drömmigt ljusblåa tapeter

Färgen blå – sval och lugnande, samtidigt som den är kunglig och majestätisk.

Uppfriskande associationer till hav och himmel, båda representerar frihet, renlighet och rymd. Blå tapeter återspeglar denna i form av deras lugnande effekt, de lugnar kropp och själ, de erbjuder en inbjudan att drömma om avlägsna platser. Dessa aspekter betonas ytterligare av kärleksfullt designade mönster och material av högsta kvalitet. Blått har alltid varit kunglighetens färg, som avger, precis som det gör, nåd och kraft och ger en touch av sofistikering och lyx till ditt hem.

Upptäck vårt magnifika ljusblå sortiment och hitta din personliga favorit.

12 ljusblå tapet favoriter

Rolig färgfakta! Ljusblå är faktiskt färgen vi människor har lättast att urskilja av alla färger – detta gäller även för färgblinda. 

Ljusblå & blommigt é min melodi 

Jag vill att mitt hem ska vara ett utrymme där jag kan sjunka ner i soffan, slänga upp fötterna på soffbordet och bara koppla av efter en hektisk dag. Ett sätt för att uppnå denna avkopplade sfär är att använda en lugnande färg som ljusblått.

EDLA

FILIPPA

JOSEFIN

ÖJVIND

ANEMONE

BLÅKLOCKA

Ljusblå randig tapet

En ljusblå randig tapet skapar ett avslappnat intryck i både sovrum, barnrum och vardagsrum. Att använda nyanser av denna ljuva kulör i hela rummet som både  är återhållsam skapar ett lugn och klassisk känsla. Att komplettera med mörkblått, gulddetaljer och vitt som visas i de randiga tapeterna nedan förankrar den ljusblå färgpaletten. 

Tips för sovrum! Skarpa, vita sängkläder ger extra ljus till rummet utan att övermanna de blå nyanserna. Det räcker med ett fåtal färger som kan tillföra spänning och originalitet till ett rum.

FRIDOLF

STURE

Så matchar du med ljusblått

Ljusblått kan matchas med en rad olika färger. Den ser slående ut bredvid mörkare nyanser av blått eller en krispigt vit som skapar en härlig kontrast. Övriga färger som passar bra med ljusblått är:

Fina kombinationer

 • Smutsrosa
 • Aprikos
 • Marin- och midnattsblått
 • Creme och gräddvit

Ungdomlig och lekfull palett

Men färgen blå är också otroligt mångsidig och finns i många vackra nyanser: kobolt, turkos, himmelsblått, marinblått, isblått och babyblå – var och en lämpar sig för specifika områden inom inredning och kan komplettera såväl traditionella stilar som moderna minimalistiska möbler. 

Dämpade nyanser

Interiör som är tvinnad med grått hjälper den ljusblå nyansen att läsas som mer neutral. 


Fanny signatur
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
  Varukorg
  Kundkorgen är tom
  Do you wish to visit the site in English?
  Yes