JUST NU! - 50% på alla tapetprover.

Att tänka på när du inreder med mönstrad tapet

Den här veckan ger stylisten Cattis några tips som du kan tänka på när du inreder med mönstrad tapet i hemmet.

Med mönstrad tapet på väggarna

Det har länge varit vanligt att tapetsera en fondvägg, men den senaste tiden tycker jag mig se mer och mer att många vågar tapetsera ett helt rum. Det känns så roligt tycker jag! Att tapetsera alla väggar ger en mer ombonad känsla och en wow-känsla när du kliver in i rummet.

Beige tapet med stora blad – se hela utbudet.


Om du ändå känner att du bara vill tapetsera en fondvägg är det fint att välja stormönstrat. Det handlar mycket om tycke och smak såklart, men stora mönster i hela rum kan upplevas som lite rörigt för ögat. Själv älskar jag det! Jag brukar tänka på fondväggar som en enda stor tavla. Välj gärna en kulör från tapeten som får gå som en röd tråd i resten av rummet.

rosa grön blommig tapet victoria

Blommiga mönstret Victoria 

Detsamma gäller om det är många detaljer i tapeten, då kan en fondvägg vara tillräckligt. Jag tycker om att prova mig fram med färger och se hur de passar tillsammans. 

apelviken anemone
stormönstrad tapet med blommor

Trots att det är många detaljer i den här tapeten valde vi att tapetsera hela sovrummet. Vi får inte plats med så mycket mer än en dubbelsäng och ett klädskåp, men jag upplever att rummet känns större när vi fick upp tapet på väggarna. Ett tips är att inreda med speglar i små rum då det ger en förstorande effekt. Dessutom blir det en spännande detalj när spegelbilden fångar upp mönstret från tapeten på andra sidan väggen.

stormönstrad tapet med blommor

SE DESIGN

Här har jag valt att plocka in ett par färger ur tapeten i inredningen, som den gröna vasen och kimonon i orange.


tapet med träd päron äpplen

I ljuvliga mönstret Pomona ser vi sammansvetsade äppel- och päronträd i blom. 

Precis som det varma träslaget får fånga upp de guldiga bruna tonerna ur tapeten Pomona med de fina äpple- och päronträden i den här bilden. Som jag skrev tidigare så skapar du en balans i rummet genom att välja ut ett par färger som får gå som en röd tråd i inredningen. Det kan exempelvis vara på textiler som en matta, ett par kuddar eller gardiner.


rosa enfärgad tapet med smått mönster

I ljuvliga mönstret Pomona ser vi sammansvetsade äppel- och päronträd i blom. 

Är det första gången du ska tapetsera ett helt rum så rekommenderar jag att välja en småmönstrad diskret tapet. Ett utmärkt första steg. Som tapeten Alva i Blomstermåla som här syns både i rosa (ovan) och ljusblått (nedan). Det ger ett mer enfärgat intryck av rummet samtidigt som det fortfarande känns livfullt.


blå tapet med tulpan

Hoppas du fann inspiration till att våga tapetsera med mönster där hemma. Önskar dig en fortsatt fin vecka!


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes